Om mig

Mitt namn är Monika Bertgren. Mitt intresse för det mediala började vid mina unga år i Tornedalen, där jag har mina rötter. Efter egna studier och med hjälp av flera olika skolor och läromästare har det med åren lett mig till att arbeta mer djupgående med shamanismen.

I min bakgrund har jag magisterexamen i biologi/ekologi och dess förr innan en undersköterske utbildning. Under 80-talet och 90-talet arbetade jag som undersköterska men idag arbetar jag sedan drygt 10 år tillbaka som kommunekolog.

Själva letandet efter det andliga började med en resa till Indien, där jag bland annat provade på Hatha Yoga för första gången och bodde även i ett Ashram. I Indien blev jag kvar i 1,5 år, från januari 1990 till juni 1991. Därefter har jag ägnat mig åt det andliga på olika sätt genom litteratur, meditationer, trumresor och möten med andliga ledare. År 2006 bestämde jag mig fullt ut för att arbeta med shamanismen och med den gåva som jag har inom mig själv.

Här är en sammanfattning från år 2006 till idag.
I februari 2006 träffade jag en helt fantastisk livsmentor, Guje Säfstrand, där jag har deltagit i heldagsutbildningar och tagit privata sessioner framtill sommaren 2009. Denna personliga resa lärde mig att se på alla mina delar i detta liv och även tidigare liv.

Under åren 2008-2010 har jag utbildat mig inom energi medicin hos Four Winds Society via Alberto Villoldo. År 2010 fick jag min certifiering inom energi medicin av Alberto Villoldo. Därefter har jag byggt på olika påbyggnadskurser inom shamanismen och andra områden inom det andliga.