Trumresa i fullmånesken

Vi gör upp en eld tillsammans och kopplar bort vardagen. Med ljudet från trumman samlar vi kraft och med eldens hjälp förändrar vi det som behöver förändras i våra liv. Trumman tar oss ner till våra rötter i moder jord, Madderakka för att få kontakt med nuet och vårat ursprung, det vi egentligen är.

Vi samlas utanför hembygdsgården, Klockargården i Säbrå Byåker. Vi går i tystnad tillsammans genom skogen till eldplatsen efter en enkel naturstig ca 400 meter. När vi kommer till eldplatsen sätter du dig ner i tystnad. Jag gör upp en ceremoniell eld genom att samtidigt sätta ett skydd för platsen. Du sitter med i tystnad och kopplar bort vardagen medan jag tänder den ceremoniella elden. När elden har lugnat sig börjar trumma. Du tar in naturen och trummans ljud som rensar bort bruset från vardagen. Med hjälp av ljudet från trumman leds du till en avslappning och får då en möjlighet att släppa taget på det du inte längre behöver.

Innan trumresan kan man ta med sig något mindre naturmaterial hemifrån som man blåser i tre gånger med intentionen att förändra något i livet till det bättre. Föremålet lägger man sedan i elden. Trumman och elden är till för att rena oss från det som vi vill bli av med och för att skapa nya möjligheter i livet. Det som vi vill ”rensa bort” leds med trummans hjälp till elden. När trummans ljud har tystnat sitter vi kvar en stund och lyssnar på tystnaden som omger oss. Efteråt fikar vi tillsammans och delar med oss av det som vi känner för. I denna cirkel gäller sekretess det betyder att vi inte delar andras upplevelser med någon annan utanför gruppen.

Allt är av god avsikt och ska ses utifrån den synvinkeln. Allt handlar om en vägledning till ett bättre personligt välmående och ett lugn i livet.

Nästa trumresa i fullmånesken är söndag 7 maj 2023 kl. 19.00. Trumresan är uppe på berget vid eldplatsen i Säbrå Byåker. Anmälan (bindande) senast den 5 maj. Trumresan avslutas ca kl. 21.00. Välkommen med din anmälan!

Avgift: 170 kr (inkl te och hembakt fika) betalas kontant på plats eller innan med swish. Trumresan är godkänd som avdrag för friskvårdsaktivitet.

”Tonerna av trumman för oss djupare in i oss själva”

Boka din trumresa genom att fylla i anmälan nedan!

Välj den trumresa du vill boka in dig på så kontaktar jag dig med detaljerad information om trumresan.
Ange för och efternamn